Beschadigd haar herstellen? Deze tips kunnen jou helpen

5 tips om weer met gezond haar door het leven te gaan

Iedereen wil stralend en gezond haar, maar beschadigd haar kan deze wens in de weg staan. Ons haar wordt namelijk dagelijks blootgesteld aan verschillende schadelijke factoren zoals hitte, zon en kleuring van het haar. Hierdoor kan het zijn vitaliteit verliezen en beschadigd raken: droogte, breekbaarheid, gespleten haarpunten of verlies van glans. Herkenbaar? Gelukkig zijn er methoden en de nieuwe wetenschappelijk bewezen Kruidvat Science Bonded Repair haarproducten die helpen je haar weer sterk en gezond te maken. Hieronder lees je vijf tips die kunnen helpen om jouw haar weer te laten stralen. 

Kruidvat Science Bonded Repair Shampoo (2).jpg
  • jpg

1. Een gezonde hoofdhuid is belangrijk voor gezond haar

Gebruik dagelijks een scalp brush om je hoofdhuid te masseren. Deze borstel bevordert de doorbloeding en helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor je haarzakjes optimaal kunnen functioneren. Bovendien is een scalp brush ideaal voor het inmasseren van shampoo, waardoor het reinigingsproces efficiënter wordt en je haar en hoofdhuid grondig gereinigd worden. Door regelmatig je hoofdhuid te masseren, stimuleer je niet alleen de haargroei, maar zorg je ook voor een betere opname van voedingsstoffen wat resulteert in gezond haar.

2. Pre-shampoo is een onmisbare stap in de reis naar gezond haar

Voordat je je haar wast, geef het wat extra liefde met een pre-shampoo behandeling, ook wel pre-poo genoemd. Deze stap zorgt ervoor dat je haar en hoofdhuid optimaal voorbereid zijn op het uiteindelijke wassen. Probeer hiervoor de nieuwe Kruidvat Science Bonded Repair pre-shampoo! Laat de pre-shampoo 10 tot 15 minuten intrekken op vochtig haar. Gebruik daarna de Kruidvat Science Bonded Repair shampoo. Beide producten, gebaseerd op een unieke formule op basis van het Fiber Enhance Complex, herstellen en versterken de haarstructuur van binnenuit. Naast versterking van het haar beschermen de producten ook tegen schade door hitte, kleuren of bleken. Het gebruik van Kruidvat Science Bonded Repair zorgt voor 90% (!) zichtbaar sterker haar en minder haarbreuk na 2 weken regulier gebruik van de complete routine. 


Gecertificeerd tricholoog Angela Onuoha benadrukt: "Als expert op het gebied van haar en hoofdhuid kom ik veel mensen tegen met beschadigd haar. Wanneer het haar is hersteld, merken zij vaak pas hoe fijn dat gevoel is. Probeer de verzorging van je haar niet te verwaarlozen. Aandacht geven aan de hoofdhuid en een haarroutine met producten van kwaliteit is van belang. Gezond haar is niet alleen een uiterlijk kenmerk, maar ook een weerspiegeling van je innerlijke gezondheid."

3. De frequentie van het haren wassen

Voor velen met beschadigd haar volstaat het om het haar één tot twee keer per week te wassen. Dit helpt om de natuurlijke oliën van de hoofdhuid te behouden, wat essentieel is voor het voeden en beschermen van kwetsbaar haar. Natuurlijk is het haar van iedereen anders, dus het is belangrijk om te letten op hoe je haar reageert. Als je merkt dat je haar vettig aanvoelt of jeukende hoofdhuid hebt, kun je de frequentie iets aanpassen naar jouw behoefte.

4. Probeer je haar niet onnodig te kammen!

Om je haar zo gezond mogelijk te houden en zo min mogelijk te beschadigen, moet je proberen het niet te vaak onnodig te kammen. Te vaak kammen kan namelijk flink wat schade aanrichten. En kammen terwijl je haar nat is? Dat moet je echt proberen te vermijden! Wacht tot het voor minimaal 80% droog is voordat je de borstel erbij pakt. Als je krullen hebt, moet je extra voorzichtig zijn, want krullen maken je haar nog kwetsbaarder en laten het sneller breken dan stijl haar. Kammen uit verveling of omdat je denkt dat je haar ervan gaat glanzen: denk aan de schade die je kan toebrengen! Want bij iedere keer dat je door het haar kamt, beschadig je het een heel klein beetje. 

5. Conditioner om jouw haarroutine af te sluiten

Conditioner is vaak de held die het haar weer tot leven brengt na het wassen en jouw routine afsluit. Het product sluit de haarschubben, waardoor het haar glad en sterker wordt. Een conditioner met bewezen resultaat is de derde stap van de nieuwe Kruidvat haarproducten: Kruidvat Science Bonded Repair Conditioner. De conditioner, ook weer gebaseerd op een unieke formule op basis van het Fiber Enhance Complex, biedt een beschermende laag voor hitte, kleuren of bleken en dringt diep door in de haarvezel voor een intensieve hydratatie. 

Over Kruidvat Nederland

Wie kent Kruidvat niet? Bij Kruidvat winkelen wekelijks enkele miljoenen klanten. Hiermee is Kruidvat marktleider in de health- & beautymarkt in Nederland en België. Een positie waar we trots op zijn. Ons bedrijf heeft ruim 1.250 winkels en ruim 25.000 medewerkers. Wij geven invulling aan ons motto ‘Steeds verrassend, altijd voordelig’ door een ruime keuze te bieden uit een voordelig, gevarieerd en hoogwaardig aanbod health-, beauty-, en babyartikelen, aangevuld met een uitgebreid en verrassend assortiment producten.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Kruidvat Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL