Kruidvat vervangt plastic schepsnoepzak door duurzamere papieren variant

Photo Republic_Kruidvat_snoepzak_LD_hr_20240131-1278.jpg
  • jpg

De plastic snoepzak maakt plaats voor een papieren variant in alle Kruidvat winkels in België en Nederland. Het vervangen van de plastic schepsnoepzak is een integraal onderdeel van de duurzaamheidsdoelstellingen van de winkelketen. Jaarlijks gaan er bij de voordeelretailer bijna acht miljoen snoepzakken over de toonbank. Met de introductie van de papieren zak bespaart Kruidvat maar liefst 32.000 kilo plastic per jaar. De papieren zak is een van de vele initiatieven om naast producten óók verpakkingen verder te verduurzamen.

Schepsnoep behoort al decennialang tot het vaste assortiment van Kruidvat en is een populair product. Vanaf vandaag vervangt de winkelketen de bekende plastic puntzak door een duurzamere, papieren variant. In Wallonië is de papieren zak al een tijdje de standaard, maar ook de Waalse Kruidvat filialen stappen maandag over naar de nieuwste versie van de papieren snoepzak.

4.000 kilometer

Met deze nieuwe stap leveren wij een bijdrage aan het verlagen van het gebruik van plastic en de hoeveelheid plastic zwerfafval in België en Nederland”, zegt Leendert van Bergeijk, Manager Duurzaamheid bij Kruidvat. ”Als je alle plastic snoepzakken die we hier jaarlijks mee vervangen achter elkaar zou leggen, kom je op 4.000 kilometer uit. De papieren zak is zowel ClimatePartner als FSC®-gecertificeerd, iets waar we erg trots op zijn. Zo maken we bij Kruidvat duurzamere initiatieven toegankelijk voor onze klanten.”

Over Kruidvat Nederland

Wie kent Kruidvat niet? Bij Kruidvat winkelen wekelijks enkele miljoenen klanten. Hiermee is Kruidvat marktleider in de health- & beautymarkt in Nederland en België. Een positie waar we trots op zijn. Ons bedrijf heeft ruim 1.250 winkels en ruim 25.000 medewerkers. Wij geven invulling aan ons motto ‘Steeds verrassend, altijd voordelig’ door een ruime keuze te bieden uit een voordelig, gevarieerd en hoogwaardig aanbod health-, beauty-, en babyartikelen, aangevuld met een uitgebreid en verrassend assortiment producten.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Kruidvat Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL